Coupeuse opleiding

Alle modules van de ENSAID opleiding zijn ook zonder het afleggen van het examen te doorlopen. 

Voor  meer informatie neem je contact op via deze link; informatie coupeuse opleiding

 

 

 

Modinette: 

De eerste van vier modules van de opleiding tot Coupeuse. Twee maal per jaar ben je in de gelegenheid deel te neme aan de landelijke examendag onder licentie van Ensaid. Bij dit onderdeel van de opleiding wordt het uitzetten van de basis grondpatronen voor rokken, broeken, mouwen, kragen en halsafwerkingen behandeld; het kinderjurkje is een van de Modinette examen opdrachten.

 

 

 

Costumière: 
Het vak wordt verder uitgediept met coupe verwerkingen, figuuraanpassingen, plooiverwerkingen, paspel zakken- en knoopsgaten.  De basispatronen worden verwerk uitgediept, de belijning van de kledingstukken worden verfijnder. Bij het doorpassen van het paslijfje op de eigen maten, bieden wij de mogelijkheden correcties en aanpassingen op de patronen door te voeren.

 

 

 

Tailleuse: 

De techniek wordt naar een hoger niveau gebracht. Correcties op de pantalonpasvorm komen ruim aan bod, raglan oksels, aangetekende en aangelegde mouwen krijgen veel aandacht. Een gevoerde jas met de juiste versteviging als binnenwerk behoort tot een van de examenopdrachten. Bij het onderdeel "Textiel- stoffen- en Waren kennis" worden alle "geheimen" van de bindingen, eigenschappen en grondstoffen ontrafeld.

 

 

 

Coupeuse:

De technieken uit het dames kleermakers vak zijn na dit vak compleet. Van Gala tot Bruidsjurk en het dames kostuum-vak met originele verwerkingen van het haardoek binnenwerk voor een mantel of colbert. 

Vanaf nu zal je ook in staat zijn om als zelfstandig coupeuse een eigen patroonservice op te starten. Het opbouwen van een klantenkring of het opstarten van een naai-knip-cursus, waarbij je de cursisten gaat begeleiden aan de hand van kant en de klaar patronen uit de modebladen of met door jouw gemaakte patronen.

Na het afronden van coupeuse met een branche erkend diploma, is het mogelijk door te stromen en je specialiseren.