Coupeuse opleiding

Alle modules van de ENSAID opleiding zijn ook zonder het afleggen van het examen te doorlopen. Voor meer informatie neem je contact op via deze link: Naailes of Opleiding

 

Modinette: 

De start van een leuke opleiding of leerzame lessen voor de hobby kleermaker. De 1e van vier module van de coupeuse opleiding. Voor een goede basis van de grondpatronen voor eenvoudige rokken, broeken, tops en jurken met mouwen, kragen en halsafwerkingen, voor dames- en kinderkleding. Een speciale vooropleiding of veel ervaring is niet vereist. Alles wat je moet weten, leer je tijdens deze module. Wil je deelnemen aan het landelijke examen dan kan dit maar is zeker geen verplichting.

 

 

Costumière:  

De techniek wordt in de 2e module verder uitgediept met coupe verwerkingen, figuuraanpassingen, plooiverwerkingen, paspel zakken- en knoopsgaten.  De belijning van de patroonconstructies worden verfijnder. Aanpassingen van de basispatronen op bepaalde lichaamskenmerken komen ook aan bod. 

 

Tailleuse: 

Het niveau stijgt hard bij de 3e module. De aangetekende mouwen krijgen hun raglan oksels, de valling van plooiwerk en draperieën worden onder de loep genomen. De paspop op kwart schaal is daarbij een prettig hulpmiddel.

Bij het onderdeel "Textiel- stoffen- en Waren kennis" worden de "geheimen" van de bindingen, eigenschappen en grondstoffen ontrafeld.

Coupeuse:

Alle technieken uit het dames kleermakers vak zijn na dit vak compleet. Van gala- tot bruidsjurk, het colbert en mantels.

Vanaf nu zal je ook in staat zijn om als zelfstandig coupeuse een eigen patroonservice op te starten en het opbouwen van een klantenkring of het opstarten van een naai-knip-cursus.

Na het afronden van de branche erkende coupeuse opleiding, is het mogelijk door te stromen en je specialiseren in het heren vak coupeuse leidster, handwerkontwerpster, modiste (hoedenmaker) om uiteindelijk af te studeren als lerares-coupeuse onder licentie van ENSAID.