Coupeuse opleiding

Alle modules van de ENSAID opleiding zijn ook zonder het afleggen van het examen te doorlopen. 

Voor  meer informatie neem je contact op via deze link; informatie coupeuse opleiding

 

 

 

Modinette: 

De eerste van vier modules van de ENSAID opleiding tot Coupeuse. Twee maal per jaar ben je in de gelegenheid deel te nemen aan het landelijke examen. Bij dit onderdeel van de opleiding wordt het uitzetten van de basis grondpatronen voor rokken, broeken, mouwen, kragen en halsafwerkingen behandeld; een kinder kledingstuk is een van de examen opdrachten.

 

 

 

Costumière: 
Het vak wordt verder uitgediept met coupe verwerkingen, figuuraanpassingen, plooiverwerkingen, paspel zakken- en knoopsgaten.  De belijning van de patroonconstructies worden verfijnder door het doorvoeren van correcties en aanpassingen.

De examenopdrachten voor dit vak zijn een jurk, blouse, rok en pantalon op eigen maten met details als kraag, zakken, sluiting en mooie afwerkingen.

 

 

 

Tailleuse: 

De techniek wordt naar een hoger niveau gebracht. De aangetekende mouwen krijgen hun raglan oksels en veel aandacht. Een gevoerd jasje op eigen maten, behoort tot een van de examenopdrachten. Bij het onderdeel "Textiel- stoffen- en Waren kennis" worden de "geheimen" van de bindingen, eigenschappen en grondstoffen ontrafeld.

 

 

 

Coupeuse:

De technieken uit het dames kleermakers vak zijn na dit vak compleet. Van Gala tot Bruidsjurk en het dames kostuum-vak met originele verwerkingen van het haardoek binnenwerk voor een mantel of colbert. 

Vanaf nu zal je ook in staat zijn om als zelfstandig coupeuse een eigen patroonservice op te starten. Het opbouwen van een klantenkring of het opstarten van een naai-knip-cursus, waarbij je de cursisten gaat begeleiden, aan de hand van door jouw gemaakte patronen.

Na het afronden van coupeuse met een branche erkend diploma, is het mogelijk door te stromen en je specialiseren.