Coupeuse opleiding

alle modules zijn ook zonder het afleggen van een examen te doorlopen.

Voor  meer informatie neem u contact op via deze link; informatie coupeuse opleiding

 

Modinette: 

De eerste van vier modules van de opleiding tot Coupeuse. Twee maal per jaar bent u in de gelegenheid deel te neme aan de landelijke examendag onder licentie van Ensaid. Bij dit onderdeel van de opleiding wordt het uitzetten van de basis grondpatronen voor rokken, broeken, mouwen, kragen en halsafwerkingen behandeld; het kinderjurkje links boven is een Modinette examenopdracht.

 

Costumière: 
Het vak wordt verder uitgediept met coupe verwerkingen, figuuraanpassingen, plooiverwerkingen, paspel zakken- en knoopsgaten.  
De basispatronen worden verwerk uitgediept, de belijning van de kledingstukken worden verfijnder. Bij het doorpassen van het paslijfje op de eigen maten, bieden wij de mogelijkheden correcties en aanpassingen op de patronen door te voeren.

 

Tailleuse: 

De techniek wordt naar een hoger niveau gebracht. Correcties op de pantalonpasvorm komen ruim aan bod, raglan oksels, aangetekende en aangelegde mouwen krijgen veel aandacht. Een gevoerde jas met de juiste versteviging als binnenwerk behoort tot een van de examenopdrachten. Bij het onderdeel "Textiel- stoffen- en Waren kennis" worden alle "geheimen" van de bindingen, eigenschappen en grondstoffen ontrafeld.

 

Coupeuse:

De technieken uit het dames kleermakers vak zijn na dit vak concreet. Van Gala tot Bruidsjurk en het kostuumvak met de originele verwerking van haardoek binnenwerk voor een mantel of colbert. Vanaf nu bent u in staat om als zelfstandig coupeuse een eigen klantenkring op te bouwen of een eigen groepje opstarten, een "naai-knip" cursus in het verwerken van eenvoudige kleding leert je of er een docent in je schuilt.  Ook het specialisatie vak Coupeuse Leidster, met alle technieken uit het herenvak is een optie.