Coupeuse leidster

 

 

 

SPECIALISATIE

Naast het specialiseren in maatwerk voor bijzondere dameskleding wordt het herenvak met al zijn aspecten aangeboden. Bij dit vak wordt wederom een damesmantel gemaakt met haardoek binnenwerk als bij Coupeuse werd aangeboden. Omdat deze nu voor de tweede keer gemaakt wordt, is het de bedoeling dat de lerares alleen als vangnet gaat fungeren. Zelfstandig werken is belangrijk, de tussentijdse controles ook.

 

 

 

GELEGENHEIDSKLEDING

Een bruidsjurk uitgewerkt op halve schaal behoort ook tot een van de examenopdrachten. Om de juiste valling van een model te bepalen worden bij dit specialisatie vak veel details in de juiste stof op kwart schaal uitgewerkt.

Veel bijzondere halsafwerkingen, kragen, mouwen, draperieën en plooiwerk zullen duidelijk zijn na het uitwerken van dit mooie technische lesboek.

 

 

HEREN KOSTUUMVAK

Het binnenwerk voor het heren colbert (plastron) op halve schaal. Het schriftelijk examen onderdeel voor de kandidaat. Er worden twee technieken geboden die beide worden ingeleverd en beoordeeld tijdens het examen. Voor het colbert op ware grootte mag worden gekozen voor een van beide technieken, zoals de techniek maar in overeenstemming is met de gekozen stof.

 

De Coupeuse leidster kandidaat zal regelmatig de gelegenheid krijgen om bij de verschillende lesgroepen te assisteren. Hierbij krijgt zij de kans om kennis en vaardigheden aan de cursisten en leerlingen over te brengen, waarbij de didactische vaardigheden steeds meer ontwikkeld worden.