Coupeuse leidster - Specialisatie in het kleermakersvak

 

 

 

 

Naast het specialiseren in maatwerk voor bijzondere dameskleding wordt het herenvak met al zijn aspecten aangeboden. Zelfstandig werken is een belangrijk, met je docent bespreekt je de genomen beslissingen in je ontwerpen, er is veel ruimte voor overleg, brainstormen en tussentijdse controles.  

 

 

 

Gelegenheidskleding:

Een bruidsjurk uitgewerkt op halve schaal; een van de examenopdrachten. Om de juiste valling van de stoffen te kunnen bepalen worden bij dit specialisatie vak veel details in de verschillende stof op kwart schaal uitgewerkt.

De technieken achter de bijzondere halsafwerkingen, kragen, mouwen, draperieën en plooiwerk zullen duidelijk zijn na het uitwerken van het coupeuse leister lesboek.

 

Heren kostuumvak: 

Het binnenwerk voor het heren colbert (plastron) op halve schaal is een belangrijk onderdeel voor het herenvak. Hiervoor wordt de traditionele haardoek verwerking geboden maar ook de hedendaagse lamineerdoek verwerking met geplakte versteviging wordt verwerkt. 

Het vormstikken van de kraag is een van de mooie technische verwerkingen die we bij het herenvak tegen komen. 

Welk van deze twee binnenwerken voor het colbert op ware grootte gebruikt zal worden, wordt bepaald door de gekozen stof; binnenwerk en stof zijn op elkaar afgestemd, in balans.

 

Als Coupeuse leidster kandidaat zal je regelmatig bij de verschillende lesgroepen assisteren. Hierbij krijg je de kans om kennis en vaardigheden aan de cursisten en leerlingen over te brengen, waarbij de didactische vaardigheden steeds meer ontwikkeld worden.