Lerares Coupeuse

Alle modules werden met goed gevolg afgerond, de weg naar het afstuderen als Lerares Coupeuse ligt dan open. Alle onderdelen van de ENSAID opleiding worden uitgediept en extra toegelicht. Tijdens deze afsluitende module worden een vijftal modellen op halve schaal, met alle originele details van het origineel, op hoog niveau uitgewerkt. Dit model heeft de originele verwerking van een baleinlijfje als verstevigend binnenwerk.  

 

 

Hiernaast een exacte kopie van Pierre Cardin, een van mijn meest favoriete iconen uit de modewereld. 

Deze mantel, werd ingestuurd als afstudeer project op halve schaal model, dat op 12 maart 1993 werd beoordeeld met het cijfer: 9

 

 

 

 

Vanaf Coupeuse Leidster wordt regelmatig gebruik gemaakt van een assistentie moment. Bij het afstuderen wordt een stageverslag hierover ingeleverd. Tijdens de examendag zal de kandidaat worden uitgenodigd dit verslag te bespreken als ook voor een toets in bordtekenen, modelkennis en technische vaardigheden. 

 

 

Voor aan het vak Lerares Coupeuse kan worden deelgenomen, ben je verplicht een ondertekende examen puntenlijst van alle vakken van Modinette t/m Coupeuse leidster, Modiste en Handwerk ontwerpster te overleggen. Ook een bewijs van deelname aan de LIO dag voor Coupeuse Leidsters.