Lerares Coupeuse

 

 

MODEL MET BALEINLIJFJE ALS BINNENWERK 

Alle zeven modules werden met goed gevolg afgerond, de weg naar het afstuderen als Lerares Coupeuse ligt voor u open. Alle onderdelen van de gehele opleiding worden uitgediept en extra toegelicht.

Tijdens de afsluitende module van de opleiding worden een aantal modellen op halve schaal tot in alle details uitgewerkt. Vanaf 2017 zal ook het verwerken van een baleinen lijfje in een strapless kledingstuk een examenopdracht zijn.

 

 

 

 

STAGE & PROEF EXAMEN

Vanaf Coupeuse Leidster werd al regelmatig gebruik gemaakt van een assistentie moment tijden de eigen lessen en op de andere lesgroepen. Bij het afstuderen wordt een stageverslag ter beoordeling ingeleverd. Tijdens de examendag zal de kandidaat worden uitgenodigd dit verslag te bespreken.

Het proef examen, dat met een eigen punt wordt beoordeeld, is onder meer een bewerkelijk kledingstuk op halve schaal. De jas hiernaast is een kopie van een ontwerp van Pierre Cardin en werd beoordeeld met een 9.

Voor aan het vak Coupeuse Leidster kan worden deelgenomen, ben je verplicht voor alle naaivakken van Modinette t/m Coupeuse leidster, Modiste en Handwerkontwerpster de geldige examen puntenlijsten te overleggen als ook een bewijs van deelname aan de LIO dag voor Coupeuse Leidsters.