Fijne kneepjes uit het naaivak

Heb jij dat ook; je bent best in staat een leuk kledingstuk in elkaar te zetten, maar af en toe moet u toch "een beetje smokkelen" bij de afwerking van de bijzondere details, of die worden dan maar weg gelaten. Deze details zijn geen probleem meer na het volgen van de 14-delige kneepjes cursus.

 

Reverskraag:

Een van de voorbeelden uit het aanbod is de reverskraag. Door het verwerken van de juiste versteviging, het markeren van de paspunten en het vorm-stikken van de kraag, valt deze kraag als vanzelf. Naast deze reverskraag komt ook de verwerking van de tulpkraag, de sportkraag aan bod.

 

 

Paspelzakken:

Als je de weg weet - is alles eenvoudig! Dat geldt ook voor de paspelzakken. Na deze instructie is het maken van een mooi ingezette, blind gestikte paspelzak net zo eenvoudig als het stikken van de rechte naden.

 

 

Ingetekende kraag:

Veel kraagvormen worden verkregen door deze op vorm aan de halslijn van je kledingstuk in het patroon uit te zetten.  De ingetekende kraagvorm wordt eenvoudig overgenomen om op stof gelegd te worden. Doordat de halslijn van panden en kraag identiek zijn, zijn deze altijd goed in balans. 

Elke vorm kan met deze methode in het kledingstuk worden verwerkt.

De verwerking van het halsbeleg en de sluiting komt bij dit onderdeel ook aan bod.

Het inzetten van de broekrits, de blinde rits en de achter gestikte rits, het verwerken van de ingezette zakken, een detailstuk over het verwerken van ronde naden komen tijdens de cursus aan bod. 

Als afsluitend onderdeel van de cursus wordt het voeren van een jasje verwerkt.

Benieuwd geworden en wilt u meer weten, stuur dan een mail via deze link: contact of bel me buiten de lestijden.