Fijne kneepjes uit het naaivak

Heb jij dat ook; je bent best in staat een leuk kledingstuk in elkaar te zetten, maar af en toe moet je toch "een beetje smokkelen"  bij de afwerking van de bijzondere details, of die worden dan toch maar weg gelaten. Deze details zijn geen probleem meer na het volgen van de 14-delige kneepjes cursus.

Revers- en aangeknipte kragen:

Een van de voorbeelden uit het aanbod is de reverskraag. Door het verwerken van de juiste versteviging, het markeren van de paspunten en het vorm-stikken  van de kraag, valt deze kraag als vanzelf. Naast deze reverskraag komt ook de verwerking van de aangeknipte kraag als de sjaal of tulpkraag aan bod en we verwerken een sportkraag samen met een schuine bies aan de hals in plaats van tussen een beleg te stikken.

Ingetekende kraag:

Veel kraagvormen worden verkregen door deze op vorm aan de halslijn van je kledingstuk in het patroon uit te zetten.  Een ingetekende kraagvorm wordt eenvoudig aan de halslijn van een bestaand patroon ingetekend en overgenomen om op stof gelegd te worden. Doordat de halslijn van panden en kraag identiek zijn, zijn deze altijd goed in balans. 

Elke vorm kan met deze methode in het kledingstuk worden verwerkt.

De verwerking van het halsbeleg en de sluiting komt bij dit onderdeel ook aan bod.

Paspelzakken:

Als je de weg weet  - is alles eenvoudig! Na deze instructieles is het maken van een mooi ingezette, blind gestikte paspelzak, net zo eenvoudig als het stikken van de rechte naden.

Het inzetten van de drie meest voorkomende ritssluitingen komen aan bod; de broekrits, de blinde rits en de achter gestikte rits, als ook het verwerken van de ingezette jeans en steek zakken.


Benieuwd geworden en wil je meer weten, stuur dan een mail via deze link: contact of bel me buiten de lestijden.