Coupeuse-opleiding

 

De weg naar het coupeuse diploma start met het eigen maken van alle grondvormen voor eenvoudige rokken, broeken, blouses, jurken en jasjes met mouwen, kragen met eenvoudige versteviging en afwerking. Een blouse met eenvoudige reverskraag is een van de voorbeelden van het onderdeel techniek.

 

De technische verwerkingen worden uitgebreid met coupe- en plooiverwerkingen. De belijning van de patroonconstructies worden verfijnder. Aanpassingen van de basispatronen op lichaamskenmerken krijgen aandacht. Inmeten en doorpassen van kledingstukken op je medekandidaten gebeurt tijdens gezamenlijke sessies.

 

Het niveau stijgt snel. De mouwen krijgen hun raglan oksels en de valling van plooiwerk en draperieën worden onder de loep genomen. De paspop op kwart schaal is hierbij een prettig hulpmiddel.

De werkbelasting wordt iets hoger. Meer puzzelen, testen en uitproberen brengt jouw kennis verder. Naast de teken- en techniek lessen komen ook de lessen in textiel warenkennis aan bod.

Wanneer alle technieken uit het dames kleermakers vak, zijn doorlopen ben je klaar voor het landelijke examen. Je kunt als zelfstandig coupeuse een eigen patroonservice opstarten en een eigen klantenkring opbouwen of je start een eigen groep kandidaten voor hobbynaailes. Ook licht de weg naar specialisatie voor je open.

Lestijden van alle groepen van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 11:30 uur.

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je langskomen om de lesstof in te zien, stuur me dan een bericht via deze link: Contact