Opleiding tot Coupeuse

Alle modules van deze ambachtelijke opleiding zijn ook zonder het afleggen van het examen te doorlopen. Voor meer informatie neem je contact op via deze link: ensaid.oosterhout@gmail.com 

 

Modinette: 

De eerste modules van de coupeuse opleiding. De grondvormen voor eenvoudige rokken, broeken, blouses en jurken met mouwen, kragen en halsafwerkingen, voor dames- en kinderkleding.

Costumière:  

De 2e module bestaat uit coupe- en plooiverwerkingen, belijning van de patroonconstructies worden verfijnder. Aanpassingen van de basispatronen op bepaalde lichaamskenmerken.

Tailleuse: 

Het niveau stijgt snel bij deze 3e module. De aangetekende mouwen krijgen hun raglan oksels, de valling van plooiwerk en draperieën worden onder de loep genomen. De paspop op kwart schaal is daarbij een prettig hulpmiddel.

Coupeuse:

Alle technieken uit het dames kleermakers vak zijn na dit vak compleet. Van gala- tot bruidsjurk, het colbert en mantels.

Als zelfstandig coupeuse kan een eigen patroonservice worden opgestart en je werkt aan het opbouwen van een klantenkring of aan het opstarten van een naai-knip-cursus.