Coupeuse leidster - Specialisatie in het kleermakersvak

 

Naast het specialiseren in maatwerk voor bijzondere dameskleding wordt het herenvak met al zijn aspecten aangeboden. Zelfstandig werken is een belangrijk, met je docent bespreekt je de genomen beslissingen in je ontwerpen, er is veel ruimte voor overleg, brainstormen en tussentijdse controles.

 

Een bruidsjurk, uitgewerkt op halve schaal en een baleinen lijfje op eigen maten is een van de examen opdrachten voor dit vak.

De technieken achter de bijzondere halsafwerkingen, kragen, mouwen, draperieën en plooiwerk zullen duidelijk zijn na het uitwerken van het lesboek coupeuse leister.

Heren kostuum vak: 

Het binnenwerk voor het heren colbert (plastron) op halve schaal is een belangrijk onderdeel voor het herenvak. Hiervoor wordt de traditionele haardoek verwerking geboden, maar ook de hedendaagse lamineerdoek verwerking met geplakte versteviging wordt verwerkt. Het vormstikken van de kraag is een van de mooie technische verwerkingen die we bij het herenvak tegen komen.

Als kandidaat Coupeuse leidster zal je regelmatig de gelegenheid krijgen, om bij verschillende lesgroepen te assisteren. Hierbij krijg je, in overleg en onder begeleiding, de kans om jouw kennis en vaardigheden aan de cursisten en leerlingen over te brengen en didactische vaardigheden te ontwikkelen.