Paspop op eigen maten

Je eigen vormen en maten:

Zelf kleding maken betekent ook dat er moet worden doorgepast. Dat verloopt moeizaam als dit op het eigen lichaam moet gebeuren. De instelbare paspop kent zijn beperkingen als het om maatwerk gaat. De moulage te genieten verwerken we op het eigen lichaam of op een kopie van onszelf.

Ook een los armdeel op maat is verkrijgbaar.

Hoe werkt het:

Ben je een bedreven naaister dan kun je, aan de hand van de duidelijke werkbeschrijving met foto's, de paspop zelf ineen zetten. Voor het inmeten van de persoonlijke maten bezoek je eenmaal mijn atelier.

Het patroon met alle markeringen wordt op het geïmpregneerde materiaal uitgezet en geknipt geleverd.


Het materiaal:

Geen tape, plaksel, papier of pur-schuim maar een natuurlijke, aaibare materialen waar goed met spelden in gewerkt kan worden.

De romp van de paspop en het armdeel worden gemaakt van een geprepareerd, vuil afstotende linnen. De vulling van de paspop en het armdeel is van gekaarde, zuivere scheerwol en daardoor uitermate geschikt voor het op vorm persen van je kleding stukken, kop van de mouw en kraagvorm. 

De bodemplaat en sokkel:

De meegeleverde bodemplaat voor de romp wordt voorzien van markeringen en boorgaatjes om aan de romp te fixeren. 

De afneembare sokkel op maat, kan ook door ons worden geleverd.


Eindresultaat: 

Na het in een stikken rest slechts nog het afvullen, de verwerking op een sokkel en het vormpersen.


Masterclass:

Verwerk je de paspop liever onder begeleiding, dan kan dit tijdens een driedaagse privé masterclass op zaterdag van 09:30 tot 12:30 uur. 

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten, neem dan contact op via deze link.