Paspop op eigen maten

Je eigen vormen en maten: Zelf kleding maken betekent ook dat er moet worden doorgepast. Dat verloopt moeizaam als dit op het eigen lichaam moet gebeuren. De instelbare paspop kent zijn beperkingen als het om maatwerk gaat. Een doorpas of moulage verwerking wordt voor de beste valling, op het eigen lichaam of op een kopie van onszelf gedaan. Een los armdeel op maat, is vanaf nu ook verkrijgbaar.

Hoe werkt het:

Ben je een ervaren naaister dan is, aan de hand van de duidelijke werkbeschrijving met foto's, de paspop zelf ineen te zetten.

Voor het inmeten van de persoonlijke maten bezoek je eenmaal mijn atelier. Het geïmpregneerde materiaal pakket wordt kant en klaar op maat geknipte en voorzien van markeringen. 

Verzenden of ophalen gebeurt in overleg.

 


Het materiaal:

Geen tape, plakpapier of schuim maar een natuurlijke, aaibare materialen waar goed met spelden in gewerkt kan worden. De romp van de paspop en het armdeel worden door jou gemaakt van een geprepareerd, vormvast en vuil afstotende linnen. De gestikte romp wordt afgevuld met  gekaarde, zuivere scheerwol en is daardoor ook uitermate geschikt voor het op vorm persen van je kleding stukken, kop van de mouw en kraagvorm. 

 

Eindresultaat: 

Na het in een stikken rest slechts nog het afvullen, de verwerking op een sokkel en het vormpersen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten, neem dan contact op via deze link: ensaid.oosterhout@gmail.com

De bodemplaat en sokkel:

De meegeleverde bodemplaat voor de romp is voorzien van markeringen en boorgaatjes om met het meegeleverde garen aan de romp te fixeren. 

Een afneembare sokkel op maat, kan ook door ons worden geleverd.

 

 

 

 

 

 

  

 

Masterclass:

Verwerk je de paspop liever onder begeleiding, dan kan dit tijdens 3 á 4 prive masterclasses van 09:30 tot 12:30 uur. Deze kunnen in overleg worden ingepland.