Patroon op maat


Jurk - jas - tuniek - top - mantel:
Die willen we allemaal wel maken.....Niemand is standaard dus onze patronen ook niet. Bij deze cursus leer je de patronen te ontwerpen vanaf de basismal van de top, de mouwen en de kragen. Dit allemaal direct op eigen maten. Hiermee worden alle creaties direct op
eigen lichaamsmaten  Geen patroontekenen maar ontwerpen vanaf een goede basis.

 

 

Rokjes - rokjes en rokjes:

Vanaf de basis van de top worden ook de rokjes in alle vormen en maten als patroon uitgezet. Het enige dat u nog nodig heeft is de inspiratie.

 

Pantalons:

Ook voor de pantalon is een basis mal gerealiseerd, alle correcties op je eigen lichaam zijn hierin al verwerkt, heeft u een smallere taille, holle rug, langere benen, meer bolling op de heup... geen probleem, dit zit allemaal verwerkt op de basis mal voor de broek op eigen maten.

 

 

Hoe werkt het:

Voor je iets beslist kom je langs in mijn atelier om de instructie map en de mallen door te nemen. Beslis je de mallen-set aan te schaffen, dan worden direct de persoonlijke maten ingemeten. Ben je een bedreven kleermaker en bekend met de kant en klaar patronen,  dan ga je met de mallen en de bijgeleverde instructie map zelfstandig aan de slag. Vanaf de mallen wordt het basispatroon gemaakt, waarmee je een proefmodel maakt. Mocht er nog een correctie op de basis moeten worden doorgevoerd, dan zal dit kosteloos worden doorgevoerd.  Hiervoor maak je een afspraak.

Wil je deze technieken liever in een cursus van 14 dagdelen van 2,5 uur aanleren dan is dit mogelijk tijdens de standaard lestijden

Binnen die periode wordt het verwerken van basismal tot compleet patroon op kwart schaal uitgevoerd en maakt u een compleet naslagwerk.

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wilt u een kennismaken met de grondvormen van de mallen en de instructie map, maak dan een vrijblijvende afspraak via deze link contact of bel me buiten de lestijden.