Patroon op maat


JURK - JAS  - TUNIEK - TOP - MANTEL
Die willen we allemaal wel maken.....Niemand is standaard dus onze patronen ook niet. Bij deze cursus leert u patronen te ontwerpen vanaf de basismal van de top, de mouwen en de kragen op persoonlijke maten. Hiermee worden al uw creaties direct op uw eigen lichaamsmaten ontworpen. De mallenset voor de top is geschikt voor jurk, blouse, jas, mantel, jack, top en tuniek en rokken. Geen patroontekenen maar ontwerpen vanaf een goede basis.

 

 

ROKKEN

Vanaf de basis van de top worden ook de rokjes in alle vormen en maten als patroon uitgezet. Het enige dat u nog nodig heeft is de inspiratie.

 

PANTALONS

Ook voor de pantalon is een basis mal gerealiseerd, alle correcties op uw eigen lichaam zijn hierin al verwerkt, heeft u een smallere taille, holle rug, langere benen, meer bolling op de heup... geen probleem, dit zit allemaal verwerkt op de basis mal voor de broek op eigen maten.

 

 

HOE WERKT HET

Voor u iets beslist komt u langs in mijn atelier om de instructie map en de mallen door te nemen. Beslist u positief dan worden direct uw persoonlijke maten ingemeten. 

Bent u een bedreven kleermaker en bekend met de kant en klaar patronen en gaat u met de mallen en de bijgeleverde instructie map zelfstandig aan de slag, dan wordt een concept van de mallenset naar u opgestuurd. Hiermee worden de basismodellen passend door u gemaakt, waarna u een afspraak maakt voor een doorpas sessie. Mocht er nog een correctie op de basis moeten worden doorgevoerd, dan zal dit kosteloos worden doorgevoerd.  Dezelfde dag zal de mallenset voor u klaarliggen om mee te nemen.

Wil je deze technieken liever in een cursus van 14 dagdelen van 2,5 uur aanleren dan is dit mogelijk tijdens de standaard lestijden. Binnen die periode wordt het verwerken van basismal tot compleet patroon op kwart schaal uitgevoerd en maakt u een compleet naslagwerk.

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wilt u een kennismaken met de grondvormen van de mallen en de instructie map, maak dan een vrijblijvende afspraak via deze link contact of bel me buiten de lestijden.