Patroon op maat

Jurk - jas - tuniek - top - mantel:
Niemand is standaard dus onze patronen ook niet. Bij deze cursus leer je de patronen te ontwerpen vanaf de basismal van de top, de mouwen en de kragen, op eigen maten. 
Geen patroontekenen maar ontwerpen vanaf een goede basis.

 

 

Rokjes:

Vanaf de basis van de top worden ook de rokjes in alle vormen en maten als patroon uitgezet. Het enige dat je nog hebt is de inspiratie.

Broeken:

Ook voor de broeken is een basis mal gerealiseerd, alle correcties op je eigen lichaam zijn hierin al verwerkt, heb je een smallere taille, hollere rug, langere  of kortere benen dan de standaard. Heb je meer bolling op de heup, buik, billen of benen... geen probleem, dit zit allemaal verwerkt op de basis mal voor de broek op eigen maten.

      

Hoe werkt het:

Ben je een bedreven kleermaker en bekend met het aanpassen van de kant en klaar patronen, dan ga je met de mallen en de bijgeleverde instructie map zelfstandig aan de slag.

Wil je de patroontechnieken liever onder begeleiding aanleren, dan is dit mogelijk binnen een cursus van 14 dagdelen van 2,5 uur voor de patronen van de top.

 

Wil je ook de broek en rok patronen aangeboden krijgen, dan plakken we er nog eens 6 cursusdagen achteraan. Binnen die periode wordt het verwerken van de basismal tot compleet patroon op kwart schaal uitgevoerd en maak je een compleet naslagwerk. 

Voor de lesdagen klik je op deze link naar:  lestijden

  

Wil je graag kennismaken met de grondvormen van de mallen en de instructie map, maak dan een vrijblijvende afspraak via deze link: ensaid.oosterhout@gmail.com of bel me buiten de lestijden.