Patroon op maat

Jurk - jas - tuniek - top - mantel:
Die willen we allemaal wel maken.....Niemand is standaard dus onze patronen ook niet. Bij deze cursus leer je de patronen te ontwerpen vanaf de basismal van de top, de mouwen en de kragen. Dit allemaal direct op eigen maten. Hiermee worden alle creaties direct op
eigen lichaamsmaten  Geen patroontekenen maar ontwerpen vanaf een goede basis.

 

 

Rokjes:

Vanaf de basis van de top worden ook de rokjes in alle vormen en maten als patroon uitgezet. Het enige dat u nog nodig heeft is de inspiratie.

Pantalons:

Ook voor de pantalon is een basis mal gerealiseerd, alle correcties op je eigen lichaam zijn hierin al verwerkt, heb je een smallere taille, holle rug, langere benen, meer bolling op de heup... geen probleem, dit zit allemaal verwerkt op de basis mal voor de broek op eigen maten.

      

Hoe werkt het:

Voor je iets beslist kom je langs in mijn atelier om de instructie map en de mallen door te nemen. Beslis je de mallen-set aan te schaffen, dan worden direct de persoonlijke maten ingemeten. Ben je een bedreven kleermaker en bekend met de kant en klaar patronen,  dan ga je met de mallen en de bijgeleverde instructie map zelfstandig aan de slag. Vanaf de mallen wordt het basispatroon gemaakt, waarmee je een proefmodel maakt. Eventuele correctie op de basis vallen onder de doorpas garantie.

Wil je de patroontechnieken liever onder begeleiding aanleren, dan is dit mogelijk binnen een cursus van 14  maal 2,5 uur voor de constructies van patronen van de top . Wil je ook de pantalongeheimen onthullen, plakken we er nog eens 6 cursusdagen  achteraan. Binnen die periode wordt het verwerken van Basismalsen tot compleet patroon op kwart schaal uitgevoerd en maak je een compleet naslagwerk. 

Voor de lesdagen klik je op deze link naar:  lestijden

 

 Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden en wil je een kennismaken met de grondvormen van de mallen en de instructie map, maak dan een vrijblijvende afspraak via deze link contact of bel me buiten de lestijden.