Kleermakerstechniek

We kennen het allemaal, je bent best in staat een leuk kledingstuk in elkaar te zetten, maar af en toe moet je toch "een beetje smokkelen" bij de afwerking van bijzondere details, of die worden dan toch maar weggelaten. En dat is nou zo jammer: Details zijn nl. geen probleem meer na het volgen van deze cursus in kleermakers technieken, verwerkt op ambachtelijke wijze.

Revers- en aangeknipte kragen:

Een van de voorbeelden uit het aanbod is de reverskraag. Door het verwerken van de juiste versteviging, het markeren van de paspunten en het vorm-stikken  van de kraag, valt deze kraag als vanzelf. Naast deze reverskraag komt ook de verwerking van de aangeknipte kraag als de sjaal of tulpkraag aan bod en we verwerken een sportkraag samen met een schuine bies aan de hals in plaats van tussen een beleg te stikken.

Ingetekende kraag:

Veel kraagvormen kunnen gerealiseerd worden door deze op vorm aan de halslijn in het patroon uit te zetten. Doordat de halslijn van panden en kraag identiek zijn, zijn deze altijd met elkaar in balans. Elke kraagvorm kan met deze methode op het kledingstuk worden verwerkt.

Paspelzakken:

Als je de weg weet  - is alles eenvoudig! Na deze instructieles is het maken van een mooi ingezette, blind gestikte paspelzak, net zo eenvoudig als het stikken van de rechte naden.

Het inzetten van de drie meest voorkomende ritssluitingen komen aan bod; de broekrits, de blinde rits en de achter gestikte rits, als ook het verwerken van de ingezette jeans en steek zakken. Bij de laatste onderdelen van deze cursus wordt het voeren van een thuis verwerkte tailleur doorgenomen.

 

Wil je hier iets meer van zien, stuur dan een mail via deze link: ensaid.oosterhout@gmail.com of bel me buiten de lestijden.